Tworzymy bloga
Makaroniki
Cześć, pokażę wam dzisiaj, jak zrobić najpyszniejsze pakaroniki.
Potrzebne składniki: |
Mąka migdałowa |
Cukier waniliowy |
Woda |
Jajko |
Barwnik spożywczy |
Dowolne miękkie owoce, czekolada |
Ciasto:Wsyp mąkę, 2 łyżki cukru, jajko i szklankę wody do miski i wymieszaj. Do gotowej masy dodaj barwnik. Masę kropkami wylej na tace do pieczenia, postukaj, aby nie było pęcherzyków powietrza. Wsadź do piekarnika 200° na 20 min.
Mus:W tym czasie ugnieć np. maliny i podgrzej je w miseczce. Pozostaw do ostygniecia około 5 min. Dodaj białą czekoladę i wymieszaj.
Na wystygbiete kółko nałóż masę i przykryj to kolejnym kółkiem.
Smacznego! 😊